Förening

IFK Göteborg – inte bara fotboll.

Nä här har vi både det ena och det andra. Det ena är just Skridsko och det är just vad vi sysslar med. Skridsko på längden, snabbt och smidigt frammåt på både is och asfalt. Hastighetsåkning på skridsko/inlines, eller mer enhetligt slimmat och nutida utryckt på engelska ”speedskating”.

Speedskating kan vara allt från sprint på 300m till extrema distanser bortåt 100km eller mer. På is dominerar den ovala skrinnarbanan som arena där man åker i par, men vi har en del längre distanser på naturis också. På asfalt och inlines är det väglopp med masstart som dominerar. Men en allt vanligare tävlingsform är kortbana.

Ute i stora vida världen är tävling på en velodromliknande bana (track) speciellt avsett för inlines vanligt. Man behöver inte vara tävlingsinriktad för att finna njutning och tillfredsställelse hos de bägge diciplinerna oavsett syfte. Såväl isåkning som asfaltsåkning är en ypperlig motionsform som passar precis vem som helst.

Speedskating är en uthållighetsidrott som gynnar det mesta av det goda man har nytta av – precis som med de flesta idrotter. Skaderisken är förhållandevis låg inom sporten och handlar mer om ont än farligt de få gånger det väl händer något. Speedskating är dessutom ypperligt snäll och samtidigt stärkande för knäleder och lämpar sig utmärkt för folk som behöver träna med stötfri belastning. Sist men inte minst så stärks kroppens viktigaste kraftlänk mycket effektivt med välinvesterad behållning – rygg och höfteregionen. Men bara upplevelsen i sig – att susa fram i hög fart med minimal utrustning som ger känslan av att skridskorna är en del av kroppen, är obeskrivbart unik och skapar en känsla som växer sig fast som behovet av vatten.

Ruddalen – En unik väderskyddad arena, en känsla av att vara inne utomhus! Här finns både en skrinnaroval och en inlinebana under samma tak. Njut fokuserat på skridsko/inlineåkningen utan att behöva bry dig ett smack om vädret. Ena halvan av året är dock lite för varm för att is, men under vinterhalvåret bjuder hallen skrinnarna på förstaklassig is. Så barmarkstid är det inlinebanan som gäller. Inlinebanan är förresten barmark året om, så varför inte rulla mitt i vintern om det är så. Rudahallen – växthuset i frölunden som kommer att kunna bära en massa spännande frukter som alla har glädje av.

FÖRENINGSINFORMATION

BILDAD2017-10-12
FÖRENINGSNUMMER53043-36
ORGANISATIONSNUMMER802512-9928
PLUSGIRO724002-1
E-POSTwallinclaudia@gmail.com